top of page

Forløp – hva gjør du om du ønsker plass hos oss i Allos?

Sliter du med avhengighetsproblematikk?

Det å erkjenne at du trenger hjelp for en avhengighet kan være en vanskelig og skremmende prosess. Men å ta det første skrittet og prate med din fastlege eller annen behandler kan være en viktig del av å starte på veien mot bedring. Din fastlege vil kunne gi deg en legeattest som dokumenterer at du trenger hjelp, og dette er en viktig del av å starte behandlingsprosessen.

Når du har en legeattest kan du videre prate med forsikringsselskapet ditt for å undersøke hva slags dekning som finnes for din situasjon. Forsikringsselskaper kan tilby behandlingsforsikringer som kan bidra til å dekke kostnadene knyttet til behandling av avhengighet, og det kan være lurt å undersøke hvilke alternativer som finnes.

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne eller trenger hjelp til å navigere i denne prosessen, kan Allos bistå i alle steg på veien. Våre eksperter kan hjelpe deg med å finne riktig behandling for din situasjon, og veilede deg gjennom alle trinnene i behandlingsprosessen. Vi er tilgjengelige for å hjelpe deg når som helst, og kan gi deg den støtten og veiledningen du trenger for å starte på veien mot bedring.

 

Har du andre psykiske utfordringer?

Det første du gjør er å snakke åpent og ærlig med din fastlege. Videre må fastlegen henvise deg til en psykiater som kan rettighetsvurdere deg. Dette må gjøres for å se om du fyller kravene for innleggelse med døgnbehandling. Dersom psykiateren mener du fyller kravene for innleggelse, kan du bli henvist videre til oss i Allos. Her er det viktig at du oppgir ønsket sted, for å få behandling hos oss i Allos.

 

Forvernsamtale

Før en eventuell innleggelse hos oss vil vi gjennomføre en forvernsamtale med deg. Vi i Allos ringer deg etter avtale. Vi vil gjennomføre en samtale med deg, hvor vi går igjennom hva som er dine utfordringer og ønsker for opphold. Vi i Allos må også ta en avgjørelse om vi har den kompetansen du trenger for å oppnå gode bedringsprosesser. Forvernsamtalen vil gi deg som kommende pasient, og oss som behandlingsenhet trygghet og mulighet for å både stille og svare på spørsmål knyttet til ditt opphold.

 

bottom of page