top of page
poliklinikk4.png

Ketaminbehandling

En forskningsbasert tilnærming mot behandlingsresistent depresjon

(tilbys ikke for øyeblikket)

Hva er ketaminbehandling?

Behandlingsresistent tilstand oppstår når man har prøvd flere medisiner uten ønsket effekt eller opplever store bivirkninger. Allos Stiftelsen tilbyr nå ketaminbehandling som en forskningsbasert løsning på slike affektive lidelser som angstlidelser og depresjon. Ketamin, kjent både som anestesi- og smertebehandlingsmiddel, er kjent for sin hurtige virkning og sikkerhet i terapeutiske doser. Det påvirker hjernens reseptorsystemer, fornyer hjernestrukturene, og fremmer positive tankemønstre.

 

Forskning og godkjenning

Ketamin er en NMDA-reseptorantagonist med flere virkningsmekanismer i sentralnervesystemet. Selv om det først og fremst har vært kjent for sin bruk innen anestesi, er det også kjent for å ha en positiv effekt på pasienter med depresjon og suicidale tanker. Med 20 års forskning og erfaring i ryggen, følger Allos Stiftelsen anerkjente protokoller fra National Institute of Mental Health og American Psychiatric Association.

Hvordan fungerer behandlingen?

Allos Stiftelsens tilnærming kombinerer ketamin-infusjoner med samtaleterapi, enten som døgninnleggelse eller på poliklinisk basis. Denne kombinasjonen gir pasientene en unik mulighet til å jobbe med sine utfordringer på en dypere måte enn ved tradisjonell terapi alene. Mens ketamin forlater kroppen innen 15 minutter, kan noen pasienter føle seg trøtte etter behandlingen. Eventuelle bivirkninger, som kan inkludere mild kvalme, svimmelhet, og angst, er generelt forbigående og håndteres med støtte fra vår erfarne terapeut.

 

Før behandlingen

Pasienter oppfordres til å fortsette med deres nåværende legemidler eller behandlinger. Noen medisiner, som angstdempende midler eller sovemedisiner, kan imidlertid redusere effekten av ketamin. Pasienter skal også unngå mat og drikke to timer før behandlingen og unngå alkohol på behandlingsdagen.

 

Under behandlingen

Først gis det en grundig informasjon om behandlingen, etterfulgt av målinger som blodtrykk, puls, oksygenmetning, og vekt. Pasientene vil deretter motta ketamin intravenøst. Mange opplever en drømmelignende tilstand under behandlingen, som de fleste finner behagelig. En terapeut er tilstede gjennom hele behandlingsprosessen.

 

Etter behandlingen

Selv om det meste av ketamin er ute av kroppen etter ca. 15 minutter, kan pasienter føle seg litt ustø, trøtt, eller sløv i noen timer etter behandlingen. Det anbefales derfor at pasientene ikke kjører bil eller håndterer tunge maskiner på behandlingsdagen.

Behandlingspakker:

 

To-ukers intensivbehandling (Pris: 69 900,- NOK)

Varighet: 12 dager (mandag-fredag)
Inkluderer: Kombinert oppstartsprosess, medisinske vurderinger, ketamin-infusjoner og terapeutiske samtaler.
Ekstra fordeler: Tilgang til Allos’ varierte aktivitetstilbud og fullpensjon.

 

Tre-ukers intensivbehandling (Pris: 94 900,- NOK)

Varighet: 19 dager (mandag-fredag)
Inkluderer: Utvidet oppstart, vurderinger, ketamin-infusjoner og dypere terapeutiske samtaler.
Ekstra fordeler: Tilgang til Allos’ aktivitetstilbud og fullpensjon.

 

Poliklinikk oppstartsbehandling (Pris: 14 970,- NOK)

Inkluderer: Første vurdering, innledende samtale, ketamin-infusjon, og en oppfølgingssamtale.
 

Poliklinikk enkeltbehandling (Pris: 9 490,- NOK)

Inkluderer: Enkelt infusjon og samtale.

Har du spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss på legepoliklinikk@allosstiftelsen.no

 

Spørsmål?

Legg inn kontaktinfo, så tar vi kontakt med
deg så raskt som mulig.

Vi kontakter deg!

Du kan alltids ringe

bottom of page